آموزش خیاطی از مقدماتی تا پیشرفته و فوق حرفه ای کلیک کنید
مجموعه تصویری آموزش خیاطی با خانم سیما عمرانی کلیک کنید
مجموعه آموزش خیاطی خانم سیما عمرانی کلیک کنید
, مدل مدل یقه کت شلوار زنانه مجلسی
, مدل های گره ای آموزش گام به گام خیاطی
, کتاب خیاطی به روش مولر با انواع یقه ها
, نام یقه های مختلف در خیاطی
, خیاطی دوخت یقه مردانه پایه جدا
, روش الگو یقه انگلیسی خیاطی
خیاطی بدون الگو برای مبتدیها توصیه نمیشود
آموزش خیاطی بدون الگو برای افراد مبتدی توصیه نمیشود زیرا در این روش الگو به طور مستقیم روی پارچه پیاده میشود و نیاز به دقت فراوان وجود دارد حتی برخی از ریزهکاریها مانند پنس گرفتن در این روش به خوبی انجام نمیشود. اگر هنرجو یک الگو را خراب کند فقط یک کاغذ را خراب کرده است اما وقتی میخواهد الگو را روی پارچه پیاده کند کوچکترین اشتباهی میتواند لباس را خراب کند. حال اینکه برخیها میگویند روش بدون الگو از این نظر آسانتر است که دیگر الگو روی کاغذ پیاده نمیشود اما با این حال الگو کشیدن روی کاغذ مطمئن ترین روش است. حداقل میتوانید الگو را روی بدن خودتان امتحان کنید و بارها روی آن تغییر انجام بدهید. این کار خیلی بهتر از این است که پارچه را ببرید و بعد برای تغییر آن دیگر راه چارهای نداشته باشید.
چقدر طول میکشد تا تبدیل به یک خیاط ماهر شوید؟
برای انتخاب کلاس خیاطی اول از همه باید به امکانات آموزشگاه و اعتبار و سابقه کار آن توجه کرد. البته در حال حاضر شهریه آموزشگاهها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در مورد مربی خیاطی نیز باید پرسوجو کنید تا از سوابق کاری و اعتبار مدرک مربیگریاش باخبر شوید. مدت زمان لازم برای یادگیری کامل خیاطی بستگی به آموزشگاه، نوع آموزش و تلاش هنرجو دارد. برای یادگیری سریعتر میتوانید از کلاسهای فشرده یا خصوصی استفاده کنید اما به طور کلی برای تبدیل شدن به یک خیاط حرفهای حداقل به 3 سال آموزش و 5 سال کار دوخت نیاز خواهید داشت. هر بار که لباس جدیدی میدوزید همراه با آن نکته جدیدی یاد میگیرید. البته نباید همیشه فقط برای خودتان لباس بدوزید بلکه باید با سایر اندامها نیز آشنا شوید و نکات مربوط به هر ایراد اندامی را یاد بگیرید. هر چه تلاشتان بیشتر باشد، پیشرفتتان نیز سریع تر خواهد بود. برای یادگیری خیاطی میتوانید از سیدیهای آموزشی نیز استفاده کنید اما این نکته را در نظر داشته باشید که سیدی جای آموزش حضوری را نمیگیرد و بیشتر برای کسانی مناسب است که دوره خیاطی را گذراندهاند و میخواهند ریزهکاریها را بیشتر بیاموزند.
روزهای اول از پارچهکشی استفاده نکنید!
آموزشگاهها هنگام ثبتنام لیستی از وسایل مورد نیاز برای شروع خیاطی را در اختیار هنرجویان قرار میدهند. این لیست معمولا شامل کاغذ الگو، قیچی کاغذ، قیچی پارچه، سوزن، سوزن تهگرد، نخ، نخ کوک، رولت، کاربن خیاطی، گچ، صابون، خط کش بلند، خطکش منحنی، لوازمالتحریر، مداد رنگی، بالشتک بیضی، لایی چسب، پارچه و... است. بهتر است برای روزهای اول از پارچههای ساده استفاده کنید زیرا دوخت پارچههای کشی کمی دشوار است.